TomTom’s realtime verkeersinformatiedienst nu ook in Brazilië

TomTom_Traffic_RioTomTom’s realtime verkeersinformatiedienst TomTom Traffic is nu ook in Brazilië beschikbaar. Daarmee dekt het bedrijf nu meer dan 33 landen en is Brazilië het eerste land in Zuid-Amerika waar TomTom dekking biedt.

Kijken we naar de recente TomTom Congestion Index dan komt Brazilië met de steden Rio de Janeiro en São Paulo met stip binnen bij de steden met de hoogste verkeersdruk op het Amerikaanse continent.

Ralf-Peter Schäfer, directeur van het onderdeel Traffic bij TomTom licht toe: “In de afgelopen 10 jaar is het aantal auto’s in Brazilië met 119% gestegen, waarmee verkeersopstoppingen tot de grootste problemen van het land zijn geworden.“.

TomTom Traffic dekt in Brazilië ongeveer 130.000 km van de hoofdwegen. Dit komt neer op rond 90 procent van de snelwegen, 52 procent van de verbindingswegen tussen steden en 85 procent van de wegen in steden.

TomTom is de laatste van de drie grote aanbieders van realtime verkeersinformatie die haar dienst ook in Brazilië aanbiedt. Concurrent INRIX en HERE (Nokia) gingen TomTom voor en bieden al langer filemeldingen in Brazilië. TomTom kan ervan uitgaan dat de beschikbaarheid in Brazilië ook onder autofabrikanten met interesse zal worden gevolgd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *