Nieuwe bekabelde GPS-ontvanger van Holux

Holux_M-215PlusJe zou verwachten dat de bekabelde GPS-ontvangers al lang over hun houdbaarheidsdatum heen zijn. Op het gebied van consumentenproducten is dit zeker het geval, maar voor professionele doeleinden worden GPS-muizen nog veel ingezet. Het Duitse Holux brengt met de M-215+ nu een nieuwe GNSS-ontvanger op de markt.

De ontvanger is uitgerust met een MTK MT3333 chipset, die een gevoeligheid heeft van -165 dBm en daarmee ook onder moeilijkste omstandigheden en zonder direct zich signalen van satellieten kan ontvangen. Daarnaast biedt de M-215+ ondersteuning voor WAAS en EGNOS en 66-kanaals parellelontvangst.

Al deze techniek heeft men verpakt in een 65,4 mm x 42 mm x 17,8 mm behuizing die waterdicht is volgens de IPX7-norm. De onderkant is voorzien van magneten, waardoor de ontvanger eenvoudig aan de binnen- of buitenkant van een voertuig bevestigd kan worden. De Holux M-215+ kan verbonden worden met een laptop of andere apparaten met een USB- of PS2-interface. De kabel is 2 meter lang en biedt daarmee ook voldoende flexibiliteit.

Meegeleverd worden bij de Holux M-215+ een zuignap en dubbelzijdig tape, waarmee de ontvanger ook op plekken gemonteerd kan worden waar de magneet niet werkt. De ontvanger is vanaf 25 november 2013 verkrijgbaar voor EUR 59,90 bij Variotek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *