Garmin sluit derde kwartaal beter dan verwacht af

Garmin heeft de cijfers over het derde kwartaal 2013 bekend gemaakt. Ondanks een licht gedaalde omzet, wist de GPS-specialist haar netto resultaat te verhogen. De groei was vooral sterk bij de bedrijfsonderdelen Marine en Fitness.

De omzet liep over het derde kwartaal 2013 met vier procent terug naar 643,6 miljoen dollar, maar het bedrijf heeft daarmee de verwachtingen van de analisten, die uitgingen van een omzet van 629 miljoen, overtroffen. De nettowinst steeg van 140,3 miljoen dollar in dezelfde periode vorig jaar naar 187,6 miljoen dollar dit kwartaal.

Ook Garmin heeft duidelijk last van de steeds verder teruglopende verkopen van mobiele navigatiesystemen. Zo liep de omzet bij het onderdeel Automotive/Mobile met 16 procent terug naar 322,52 miljoen dollar, toch blijft dit onderdeel met 49 procent voor bijna de helft van alle omzet verantwoordelijk. Het onderdeel dat oplossingen op het gebied van Fitness ontwikkelt zag haar omzet stijgen naar 81 miljoen dollar, goed voor 13 procent van de totale omzet. Ook de Marine producten deden het erg goed. De omzet bedroeg hier 55,3 miljoen dollar en vertegenwoordigt daarmee 10 procent van de totale omzet, wat overeenkomt met een stijging van 24 procent vergeleken met vorig jaar. De omzet bij de Outdoor producten liep met vier procent terug naar 101,35 miljoen dollar.

Ergebnis Q3 2013 Garmin

De gunstige kwartaalcijfers zijn voor Garmin reden om de winstprognose voor het hele jaar licht te verhogen. Het bedrijf verwacht nu een totale omzet over 2013 van rond de 2,5 miljard dollar.

Verder lezen:
  • Garmin forum pocketnavigation.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *