C-klasse 2014 krijgt HUD en nieuw bedieningsconcept

De nieuwe Mercedes C-klasse modeljaar 2014 biedt niet alleen qua uiterlijk een aantal duidelijk wijzigingen, maar krijgt ook een aantal nieuwe functies, waaronder een touchpad voor de bediening van de Head-up-Display.

Mercedes_C-Klasse-2014

De volledig nieuw ontworpen middenconsole van de C-klasse moet volgens Mercedes zorgen voor een aantrekkelijker en meer open gevoel voor ruimte. De middenconsole is voorzien van een vrijstaand 8,4 inch centraal beeldscherm, die wordt bediend via een eveneens nieuwe touchpad. Net zoals bij smartphones kunnen daarmee alle functies met de vingerbewegingen worden gestuurd en letters en cijfers worden ingevoerd. Haptische feedback moet daarbij zorgen voor een betere bediening.

Mercedes_C-Klasse-2014_Touchpad

Naast de informatie die via het centrale beeldscherm wordt gepresenteerd, kunnen bestuurders van de nieuwe C-klasse informatie ook via een Head-up-Display in het gezichtsveld laten projecten. Daarbij wordt bijvoorbeeld informatie over de actuele snelheid, snelheidsbeperkingen, navigatieaanwijzingen of informatie van de automatische Distronic Plus afstandsregeling weergegeven. De weergave kan door de bestuurder naar zijn eigen wensen verder worden aangepast.

Mercedes_C-Klasse-2014_HUD

Nieuw bij de C-klasse is ook het climate control die voorzien is van een automatische inlaat-omschakeling, waardoor het systeem bijvoorbeeld de inlaat afsluit op het moment dat je een tunnel inrijdt. Om te herkennen wanneer de luchtinlaat moet worden geblokkeerd wordt gebruik gemaakt van GPS-informatie.

De nieuwe C-klasse beleeft haar wereldpremière in januari 2014 op de NAIAS 2014 in Detroit en zal vanaf 15 maart 2014 bij dealers in de showroom staan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *