Nieuwe versie Google Glass databril

Hoewel Google’s Glass databril nog niet eens op de markt is, zou zoekmachinegigant Google toch van plan zijn om dit jaar nog een nieuwe versie van haar databril voor ontwikkelaars beschikbaar te stellen. De verbeteringen zouden hoofdzakelijk zitten op het gebied van de hardware.

De tweede versie van Google Glass bevat aanpassingen op het gebied van hardware waardoor ook brildragers de bril nu kunnen gebruiken. Glass 2 zou volgens Google geschikt zijn voor vrijwel alle brillen. Verder is de nieuwe versie voorzien van een In-Ear mono hoofdtelefoon.

Google-Glass_2

De nieuwe Google Glass versie zou nog dit jaar klaar moeten zijn. Iedereen die in het bezit is van de oude versie kan deze gratis omruilen voor het nieuwe model. Google zou hiervoor in november ook haar huidige testers willen benaderen. Verder heeft Google het Beta-programma uitgebreid en men biedt nu alle Google Glass eigenaren de mogelijkheid om maximaal drie vrienden uit te nodigen. Zij kunnen de bril dan tegen betaling ook aanschaffen.

Google Glass zal vermoedelijk pas vanaf het voorjaar 2014 vrij op de markt komen en dan rond de 300 euro gaan kosten. Google heeft tot op heden geen definitieve releasedatum bekend gemaakt.

Kan Google Glass binnenkort ook overweg met handgebaren?

Tot op heden wordt Google Glass bestuurd via ene touchpad op de beugel van de bril. Uit een patent dat onlangs aan Google werd toegekend, zou blijken dat het in de toekomst ook mogelijk wordt om de bril te bedienen met handgebaren die door de camera in de bril worden begrepen.

Een voorbeeld van het US-patent 20131015 is een gebaar waarbij met de handen een hart wordt gevormd. Het object dat met dit gebaar wordt omcirkeld wordt vervolgens automatisch als favoriet opgeslagen. Ook het maken van foto’s zou via handgebaren een stuk makkelijker moeten worden, want de gebruiker hoeft met zijn duimen alleen een frame van de compositie te vormen en vervolgens wordt er een foto gemaakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *