Nieuwe functies voor Google Maps

Gebruik je regelmatig Google Maps om reizen te plannen dan is er goed nieuws, want Maps wordt uitgebreid met een aantal nieuwe functies. Naast een aantal nieuwe functies heeft Google ook een aantal oude functies weer geactiveerd.

Met deze nieuwe versie wordt de mogelijkheid om een route met meerdere tussenstops te plannen door Google geherintroduceerd. Men is hiertoe overgegaan, omdat er veel klachten vanuit gebruikers kwamen over het schrappen van deze functie. Ben je bijvoorbeeld een bezoek aan een stad aan het plannen, dan kunnen meerdere plekken, zoals bezienswaardigheden, theaters of restaurants worden geselecteerd en vervolgens via een drag-and-drop worden gesorteerd. Bij elke plek worden nu ook foto’s vanuit Google Street View en vanuit andere gebruikers getoond.

google_maps_554px

Screenshot van de nieuwe Google Maps interface

Google Maps houdt voor een groot aantal locaties waar vaak events plaatsvinden nu ook bij wat het actuele programma van deze locatie is. Daarnaast is het mogelijk (voorlopig alleen beschikbaar voor de VS) om vluchtgegevens of reserveringen voor hotels of restaurants vanuit je eigen Google account in Google Maps te importeren. Selecteer je vervolgens een vliegveld, dan worden naast algemene gegevens ook je eigen vluchttijden getoond.

De update stond al langere tijd online als pilot, maar kan nu door alle gebruikers worden uitgeprobeerd. Om over te schakelen naar de nieuwe versie kun je in Google Maps klikken op de button “Nu uitproberen”, die zich aan de linkerkant van het scherm bevindt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *