Nieuw M8 multi-GNSS-platform van u-blox

ublox_M8030Het Zwitserse bedrijf u-blox heeft een nieuw positiebepalings-platform ontwikkeld, waarmee signalen van verschillende satellietsystemen tegelijkertijd ontvangen en geanalyseerd kunnen worden. De u-blox M8 zou hierdoor de nauwkeurigheid en betrouwbaarheid van een positiebepaling verder moeten verbeteren.

Apparaten die worden uitgerust met het nieuwe M8 platform kunnen tegelijkertijd signalen ontvangen van alle reeds beschikbare satellietnavigatiesystemen en systemen die nog in ontwikkeling zijn. Daaronder valt naast GPS, QZSS, GLONASS en Beidou ook het Europese Galileo. u-blox heeft de module voorzien van AssistetNow, om de tijd tot een eerste positiebepaling te verkorten. Deze dienst maakt gebruik van GPS- en GLONASS hulpdata en versnelt daarmee de positiebepaling.

De M8 is gebouwd als een single-die-architectuur, die samen met een software-algoritme zorgt voor een gering energieverbruik bij het gelijktijdig ontvangen van meerdere satellietsignalen. Het platform is bedoeld voor zowel consumentengoederen als de industrie en automobielmarkt. Voor apparaten die voldoende hebben aan één satellietsysteem, blijft het u-blox 7 platform de meest geëigende oplossing. Beide platformen worden in de toekomst naast elkaar aangeboden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *