Garmin Tactix: GPS-horloge voor nachtgebruik en parachutespringers

Garmin_Tactix_03Garmin introduceert met de Tactix een nieuw model na de Fenix. Deze keer is de behuizing volledig zwart en heeft het horloge een groene achtergrondverlichting. Als we afgaan op de beschrijving op de Amerikaanse website van Garmin, dan zou je denken dat dit horloge bedoeld is voor militair gebruik.

De Tactix heeft veel functies die we ook al kennen van de Fenix. Zo heeft het GPS-horloge een barometrische hoogtemeter, een kompas en een WAAS GPS-ontvanger en ook de rest van de functionaliteiten komen overeen met die van de Fenix. Naast uitgebreide tracking- en routing mogelijkheden, biedt de Tactix ook informatie over de getijden. Een functie die speciaal voor de Tactix is ontwikkeld, is de Jumpmaster-modus, die parachutespringers belangrijke informatie geeft voor en tijdens hun sprong.

De Tactix heeft een 70 x 70 pixel beeldscherm en wordt verlicht met groene ledjes, waardoor het horloge ’s nachts minder opvalt. Het horloge zelf kan ook met nachtzicht apparatuur worden afgelezen. Dankzij het gebogen beschermglas, dat we ook kennen van de D2 Pilot Watch, zouden hinderlijke reflecties verminderd moeten worden.

Garmin_Tactix_01 Garmin_Tactix_04 Garmin_Tactix_05

Natuurlijk kan de Tactix ook als normaal horloge gebruikt worden en geeft je dan onder meer datum en tijd. Ook is het mogelijk om trainingsdata, zoals de afgelegde route, hartslag of calorieverbruik vast te leggen en kan deze data aansluit via de PC verder geanalyseerd worden.

De Garmin Tactix is in de VS al verkrijgbaar en kost daar 449,99 dollar. Bij ons is het horloge nog niet officieel aangekondigd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *