Ecoxpower: smartphones en navigatiesystemen tijdens het fietsen opladen

ECOXPOWER-01Bij langere fietstochten waar je de smartphone of een navigatiesysteem gebruikt om je weg te vinden, merk je dat het stroomverbruik van de GPS-verbinding je apparaat snel leeg kan trekken. Hiervoor is nu een oplossing want de Ecoxpower GPS/Mobile Device Charger van Ecoxgear, laadt apparaten via het voorwiel en werkt tegelijkertijd als lichtbron.

De lader bestaat uit een module die op de vooras wordt gemonteerd en waarin naast een LED-lamp ook een accu is ingebouwd. Verder bevat de set een extra LED-lamp die op de naaf van het achterwiel kan worden gemonteerd en een fietshouder waarin verschillende apparaten geplaatst kunnen worden. Via een schakelaar op het stuur kan het licht tijdens het fietsen aan- en uit geschakeld worden.

Grafik zur Erleuterung der Ecoxpower Funktionsweise

Tijdens het fietsen wordt zo je smartphone of navigatiesysteem opgeladen. Heb je geen apparaat in de houder geplaatst, dan wordt de energie opgeslagen in de 700 mAh accu. Hierdoor kunnen apparaten ook worden opgeladen als je even moet wachten of lekker op het terras zit. Het systeem is verder volledig waterdicht en door de bevestiging aan de naaf ook beschermd tegen diefstal. De Ecoxpower lader voor op de fiets kan alle apparaten laden die gebruik maken van een USB-laadkabel. Doorgaans geldt dit voor vrijwel alle iOS, Android en Windows Phone smartphone evenals de meeste navigatiesystemen. Ook de meeste MP3-spelers zouden hierdoor via de lader kunnen worden voorzien van stroom.

ECOXPOWER-02

De Ecoxpower GPS/Mobile Device Charger is momenteel via de Ecoxgear website helemaal uitverkocht. Via he internet is het systeem eveneens verkrijgbaar bij fancy.com voor omgerekend ongeveer 96 euro.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *