Apple wil valschade bij apparaten terugdringen

Defecte_iphone_displays

Bron: Wikipedia, CC BY-SA 3.0 / Copyright: Drapplesi

Op dezelfde manier waarop katten altijd op hun poortjes terechtkomen, moet ook iOS-apparaten op termijn in de meest gunstige hoek terechtkomen als de gebruiker zijn apparaat uit zijn handen laat vallen. Dit blijkt uit een patent dat Apple in 2012 indiende.

Om iPhones of iPads tijdens een vrije val in de juiste positie te brengen, zou het gyroscopische effect van vibratiemotoren gebruikt kunnen worden. Verder is een speciale sensor nodig die de parameters van de val registreert en deze voor verdere verwerking doorgeeft aan de processor. De techniek zou ook in staat moeten zijn om onderscheid te maken tussen een echte vrije val en een toestel die gewoon los in de zak rondzwerft.

Apple_Patent_Sturz

Nog wat futuristischer is de uitbreiding van het patent, waarbij een scenario wordt geschetst waarin bepaalde delen van de behuizing kunnen uitschuiven om de vluchtbaan van het apparaat gunstig te beïnvloeden. Apple schetst verder een bescherming voor het beeldscherm en de andere belangrijke onderdelen van het apparaat in haar patentaanvraag.

Apple is verder van plan om data over valpartijen, zoals de valhoogte en de hoek, op het apparaat op te slaan. Mogelijk gaat men deze data ook gebruiken om te bepalen of een apparaat onder garantie valt of dat een schade te wijten is aan het slordig omgaan met het apparaat.

Verdere lezen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *