NEO-7P: Verbeterde positioneringsmodule van u-blox

ublox_logoDe Zwitserse chipfabrikant u-blox heeft een nieuw GPS-module uitgebracht. De NEO-7P zou binnen de specificaties van satelliet-uitbreidingssystemen als WAAS, EGNOS en MSAS tot een nauwkeurigheid van minder dan 1 meter komen.

NEO-7P haalt haar positiegegevens niet alleen van GPS-data, maar ondersteunt ook het Russische satellietnavigatiesysteem GLONASS en de Japanse variant QZSS. De module gebruikt maar één frequentieband tegelijkertijd en heeft geen extern basisstation nodig.

Ook als er geen externe hulpsystemen beschikbaar zijn, dan zou door het gebruik van differentieel GPS (DGPS) nog een nauwkeurige positiebepaling nodig zijn. DGPS corrigeer meetfouten die door atmosferische storingen en afwijkingen in de baan van satellieten en tijdmetingen. De daarvoor benodigde RTCM-correctiedata haalt het systeem van een lokaal referentiestation of een referentienetwerk.

De NEO-7P module is compatible met haar voorganger, de NEO-6P en wordt in hetzelfde compacte NEO Leadless Chip Carrier (LLC) formaat aangeboden. De module kan via verschillende interfaces, waaronder USB, met een microprocessor verbonden worden en kan bovendien communiceren met de communicatiemodules SARA (2G), LISA (3G) en TOBY (LTE).

u-blox ziet mogelijkheden voor de NEO-7P in de consumentenelektronica, maar ook in de industrie of automobielbranche. Men heeft nog niet bekend gemaakt welke bedrijven de nieuwe module gaan toepassen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *