De Travel Belt navigatieriem voor voetgangers

We zien de laatste jaren steeds weer gekke ideeën in de navigatiebranche waarmee gebruikers nog makkelijker hun bestemming moeten kunnen bereiken. Daaronder zouden we ook de Travel Belt navigatieriem kunnen scharen.

Travel_Belt

Het idee komt van app-ontwikkelaar Triposo, die met behulp van de Travel Belt wil vermijden dat je constant op het scherm van de smartphone moet kijken om te weten wanneer je moet afslaan. De riem is bedoeld voor navigatie te voet en geeft je via vibratie een signaal wanneer je van richting moet veranderen. Het invoeren van een bestemming en de navigatie zelf gebeurt volgens Triposo nog steeds op de smartphone, de riem neemt daarbij alleen de aanwijzingen over. De verbinding tussen de smartphone en de riem zou via de koptelefoonaansluiting plaatsvinden, waardoor er op stroomverbruik bespaard wordt.

Of de Travel Belt ooit in serieproductie gaat, hangt af van de mate waarin het project via het Crowdfunding platform indiegogo ondersteund wordt. Doe je voor 50 euro mee, dan krijg je een Travel Belt als de productie gestart wordt. Hiervoor zou in de komende 47 dagen in totaal 10.000 dollar moeten worden opgehaald.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *