Exclusief: TomTom verbeterd app voor iOS en Android

TomTom_Android_iOS_App_12 TomTom heeft met de introductie van haar nieuwe GO-serie ook een haar nieuwe gebruikersinterface gelanceerd. De software is volledig vernieuwd en moet in de toekomst de standaard worden voor alle TomTom producten, zoals Heiko Schilling, Vice President Navigation Engine bij TomTom, in een expertchat met pocketnavigation.de aankondigde. Daaronder vallen naast vastingebouwde navigatiesystemen voor het automotive segment ook de smartphone apps voor Android en iOS.

TomTom’s apps voor Android en iOS worden met de volgende updates voorzien van dezelfde functionaliteiten als de mobiele navigatiesystemen en krijgen dezelfde gebruikersinterface. Vanaf wanneer de nieuwe versies te downloaden zijn via Google Play en de Apple App Store, is op dit moment nog niet bekend. Waarschijnlijk zal men deze gaan uitrollen in de driemaandelijkse updatecyclus en worden de functionaliteiten van de apps en de mobiele navigatiesystemen langzaam gelijk getrokken. Duidelijk is wel dat TomTom op korte termijn toe wil naar een meer uniforme uitstraling van haar navigatieoplossingen.

Wij kregen de mogelijkheid om een eerste blik te werpen op de nieuwe Android app, die soepel draaide op een Samsung Galaxy Note 2. De nieuwe 3D content voor steden en bezienswaardigheden zien er prima uit en ook de vernieuwde bedieningsstructuur lijkt uitstekend samen te gaan met smartphones en tablets. In tegenstelling tot de mobiele navigatiesystemen uit de GO-serie, kunnen gebruikers van de app alleen gebruik maken van de voordelen van de realtime verkeersinformatiedienst TomTom Traffic via een uitbreiding die vanuit de app is aan te schaffen als in-app aankoop. De prijs van deze uitbreiding blijft vermoedelijk gelijk.

Onderstaand een aantal screenshots die we na ons bezoek aan TomTom mochten meenemen. Hierop zie je de nieuwe NavCore 4 versie van de TomTom app in actie:

TomTom_Android_iOS_App_13 TomTom_Android_iOS_App_11 TomTom_Android_iOS_App_10 TomTom_Android_iOS_App_09 TomTom_Android_iOS_App_08 TomTom_Android_iOS_App_07 TomTom_Android_iOS_App_06 TomTom_Android_iOS_App_05 TomTom_Android_iOS_App_04 TomTom_Android_iOS_App_03 TomTom_Android_iOS_App_01 TomTom_Android_iOS_App_02 TomTom_Android_iOS_App_14 TomTom_Android_iOS_App_15 TomTom_Android_iOS_App_16 TomTom_Android_iOS_App_17 TomTom_Android_iOS_App_18 TomTom_Android_iOS_App_19 TomTom_Android_iOS_App_20

Verder lezen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *