Je auto vinden met een iPhone

Apple onderzoekt een oplossing om auto’s in parkeergarages te kunnen terugvinden met de iPhone…

Smartphones en de elektronica in auto’s komen steeds dichter bij elkaar. Steeds meer fabrikanten bieden mogelijkheden om tijdens het rijden niet alleen te kunnen bellen, maar ook via de smartphone een aantal functies van de auto te besturen.

iPhone fabrikant Apple schijnt ook in een verdere integratie van smartphones in de auto geïnteresseerd te zijn. Twee patenten uit 2011 lijken ook in deze richting te wijzen, want deze beschrijven een manier om een auto die in een parkeergarage staat met de smartphone weer terug te vinden en zelfs te openen.

Omdat je in de meeste parkeergarages geen of zeer slechte GPS-ontvangst hebt wil Apple, als we de patentaanvraag goed lezen, hiervoor bluetooth gebruiken. Aan de hand van een aantal sensoren, die in een parkeergarage geïnstalleerd zouden moeten worden, kan dan de exacte positie van het voertuig achterhaald worden. Het voertuig zou daarvoor zelf ook moeten kunnen communiceren met de ontvanger in de garage. Vervolgens zou de gebruiker via zijn iPhone de locatie van zijn auto in de parkeergarage kunnen achterhalen.

Een andere patentaanvraag van Apple beschrijft een manier om een voertuig via de smartphone en bluetooth te openen en zelfs te starten. Uiteraard zouden op die manier ook andere functies, zoals het openen of sluiten van het raam bediend kunnen worden. De oplossing die Apple hiervoor heeft zou veiliger zijn dan een sleutel, want zowel de app als de smartphone zelf kunnen met een pincode worden beveiligd. Bij deze patentaanvraag is het wel de vraag of Apple’s oplossing überhaupt te patenteren valt, want BMW heeft al langer een app waarmee het openen en sluiten van de auto, maar ook andere functies, via een app bediend kunnen worden (foto boven).

meer informatie:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *