Nieuwe JVC dubbel-DIN multimedia receivers

JVC komt met twee nieuwe multimedia receivers met MirrorLink-functie…

JVC brengt met de KW-NSX600 en KW-NSX700 twee nieuwe multimedia receivers op de markt met een feature waarmee content van smartphones op het beeldscherm kan worden getoond.

Met de MirrorLink-functie kunnen content en functies van de smartphone worden getoond en gebruikt op de receiver. De nieuwe dubbel-DIN receivers ondersteunen daarbij smartphones en mobieltjes die draaien op Android, Symbian of iOS. Wel dient hiervoor eerst een speciale app op het toestel geïnstalleerd te worden die verkrijgbaar is via bijvoorbeeld Google Play of de Apple App Store.

Daarnaast kunnen aangesloten smartphones, mobieltjes of MP3-spelers worden gebruikt als audio- of videobron. Op die manier kan muziek of video via de MHL-interface in de hoogste geluidskwaliteit op het beeldscherm van de receiver worden getoond of via de luidsprekers van de auto worden afgespeeld. De bediening kan zowel via de bron als via het beeldscherm van de receiver. Een andere handige feature is dat apparaten die via de USB-aansluiting worden aansloten tegelijkertijd worden opgeladen.

Gebruik je liever geen kabel dan kun je je smartphone ook via bluetooth verbinden. JVC levert daartoe een bluetooth adapter mee. Hierdoor ben je ervan verzekerd dat functies als handsfree bellen, audio streaming, het AVRCP-profiel, toegang tot het telefoonboek, overnemen van het telefoonboek, nummers kiezen via spraakbesturing en de bediening van internetradio apps via het AVRCP-profiel ook goed werkt. Verder levert JVC ook een bedrade microfoon mee. Optioneel kun je het systeem nog uitbreiden met een JVC KV-GP10 GPS-ontvanger.

Zowel de KW-NSX600 als de KW-NSX700 hebben een DVD/CD-speler, een 4 x 50 Watt MOS-FET-versterker, een HS-IVi-tuner en een parametrische 3-band iEQ equalizer aan boord. Naast een RDS-tuner kunnen ook audio- en video cd’s en dvd’s worden afgespeeld evenals media van externe opslagapparatuur en USB-sticks. De receivers kunnen naar believen worden aangepast aan het interieur van de auto, want er kan uit maar liefst 30.000 kleurvarianten voor het beeldscherm worden gekozen.

Het beeldscherm van de KW-NSX600 is 15,5 cm, terwijl de KW-NSX700 een beeldscherm van 17,7 cm heeft. Aan ingangen en uitgangen beschikken de receivers over een Line-in (zowel voor audio als video), 3 Pre-Out aansluitingen (front, back en subwoofer), een Line-out (video) en subwoofer sturing.

Beide JVS receivers zijn vanaf maart dit jaar verkrijgbaar en kosten respectievelijk EUR 529,- (JVC KW-NSX600) en EUR 579,- (JVC KW-NSX700).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *