Garmin breidt haar BlueChart kaarten verder uit

Garmin breidt de BlueChart kaarten 2013 uit met binnenwater in Duitsland, Nederland en Frankrijk…

Garmin breidt de BlueChart kaarten 2013 uit met binnenwater in Duitsland, Nederland en Frankrijk...De winter loopt op haar einde en warmer weer lijkt in aantocht. Dit betekent voor veel booteigenaren dat zij hun schip weer te water gaan laten en zich gaan opmaken voor een nieuw watersportseizoen. In aanloopt hierna heeft Garmin de 2013 editie van haar BlueChart kaarten voor Duitsland, Nederland en Frankrijk uitgebreid met nieuwe waterwegen.

Garmin heeft voor de integratie van het binnenwater de samenwerking gezocht met de aanbieder van zeekaarten C-Map by Jeppesen. De nieuwe kaarten bevatten de volgende waterwegen in de verschillende landen:

  • EU060R – Duitsland binnenwater: Duitse Noord- en Oostzee, Rijn, Main (tot Bamberg), Donau (van Kelheim tot Passau), Saar, Moesel (tot Metz in Frankrijk), Ems (tot Papenburg), Weser (tot Minden), Elbe (tot Dresden), Havel (tot Oranienburg), Rhein-Main-Donau kanaal, Oder-Havel kanaal, Elbe-Havel kanaal, Elbe-Seiten kanaal, Noord-Oostzee kanaal, Middenland kanaal en de Bodensee.
  • EU061R – Frankrijk binnenwater: kustgebieden: Marseille tot St. Cyprien, Bayonne tot St. Nazaire en La Havre tot Duinkerk. Rivieren: Adour, Garonne, Charente, Loire, Seine Rhone, Sevre-Nantaise, Somme, Meuse, Moesel, Saone, Rijn (Basel tot Karlsruhe), Meer van Geneve, Canal du Midi, Canal du Centre (Canal du Charolais) en het Rijn-Rhone kanaal.
  • EU018R – Nederland (inclusief binnenwateren): alle grote rivieren en meren in de Biesbosch, De Kaag en Friesland. De Noordzee (van Spiekeroog tot Calais inclusief de gehele Nederlandse en Belgische kust), Groot-Brittannië (van Whitstable tot Folkestone).

De nieuwe zeekaarten met binnenwateren zijn zoals gebruikelijk verkrijgbaar als g2 en g2 Vision. Naast de basiskaarten, getijdegebieden, stromingen, weergave van de diepte, IALA-symbolen en de geïntegreerde viskaarten die onderdeel uitmaken van de g2 hebben de g2 Vision kaarten daarnaast hoge resolutie satellietbeelden, luchtfoto’s, POI’s en voorgeprogrammeerde routes. Aan dit alles hangt uiteraard wel een hoger prijskaartje.

Garmin heeft daarnaast ook de g2 en g2 Vision BlueCharts kaarten in de formaten Large en XLarge uitgebreid met bovenstaande binnenwaterwegen.

meer informatie:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *