Ford stelt AppLink beschikbaar aan app-ontwikkelaars

Ford stelt de broncode van haar AppLink interfacetechnologie via de opensource alliantie GENIVI ter beschikking…

Ford stelt de broncode van haar AppLink interfacetechnologie via de opensource alliantie GENIVI ter beschikking...Ford is van plan om haar multimedia platform SYNC AppLink uit te bouwen tot een nieuwe branchestandaard voor alle autofabrikanten. Eerder maakte het bedrijf op het Mobile World Congress in Barcelona al bekend dat men de AppLink-technologie met de Ford EcoSport ook in Europa op de markt gaat brengen.

AppLink is de software van SYNC, een spraakgestuurd multimedia- en connectiviteitsplatform van Ford. Via AppLink kunnen smartphones en tablets met SYNC op elkaar worden aangesloten, zodat de bestuurder bepaalde apps op zijn smartphone met de stem kan bedienen.

Omdat de apps op de smartphone geschikt moeten zijn voor de AppLink-software, is Ford via het Ford Developer Program begonnen met de ondersteuning van app ontwikkelaars en helpt hen om de apps geschikt te maken voor gebruik met SYNC.

Verder heeft Ford in samenwerking met de opensource alliantie GENIVI de broncode van haar interface technologie AppLink beschikbaar gesteld voor opensource projecten die onder de GENIVI alliantie worden uitgevoerd. Hiermee hoopt Ford de ontwikkeling van speciale apps voor haar systeem te bevorderen en een branchebrede adoptie te versnellen.

Onder de vrijgave vallen alle code-bibliotheken en de bijbehorende documentatie die nodig zijn om apps voor Android en iOS te bouwen die worden ondersteund door AppLink. Ook zou het mogelijk zijn om apps voor Linux, QNX of Microsoft Windows Embedded te ontwikkelen.

Daarnaast wordt Ford’s poging om een nieuwe industriestandaard te ontwikkelen ondersteund door de Russische softwareontwikkelaar Luxoft en de aanbieder van navigatiediensten Telenav. Luxoft geeft hiertoe de broncode van haar opensource connectiviteitsplatform iviLink voor Ford’s project vrij en Telenav helpt met de ontwikkeling van een eenduidig protocol voor de communicatie tussen smartphones en het voertuig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *