Meer info over de nieuwe TomTom Rider

De nieuwe TomTom Rider krijgt een groter beeldscherm en levenslang gratis kaartupdates…

De nieuwe TomTom Rider krijgt een groter beeldscherm en levenslang gratis kaartupdates...Afgelopen week lieten we weten dat TomTom van plan is om dit jaar een nieuwe versie van haar Rider navigatiesysteem voor motorrijders op de markt te brengen. De videoteaser die TomTom tegelijk online zette, moest gebruikers alvast warm maken voor het nieuwe navigatiesysteem. Het was de bedoeling dat TomTom in de komende weken met meer informatie zou komen.

Nieuwe TomTom Rider krijgt een groter beeldscherm
In de nieuwste catalogus van de Duitse handelaar in motoronderdelen Louis vinden we echter al meer informatie over de volgende generatie TomTom Rider. Het nieuwe model zou een 4,3 inch beeldscherm hebben dat ook met handschoenen aan bediend kan worden. De aanwijzingen van het navigatiesysteem worden via een bluetooth-verbinding verzonden naar een optioneel verkrijgbare headset. Het is ook mogelijk om bepaalde mobiele telefoons met de Rider te koppelen waardoor er handsfree kan worden gebeld, zonder de handschoenen uit te doen of de helm af te zetten. Het navigatiesysteem kan op het stuurt worden bevestigd met een speciale houder en wordt geleverd met een stroomvoorziening die kan worden aangesloten op de accu van de motor.

Met 350 gram is de nieuwe TomTom Rider geen lichtgewicht, maar dat komt doordat het apparaat ook onder slechte weersomstandigheden zijn werk moet doen. De afmetingen van het apparaat bedragen 13 x 10,1 x 5,3 cm. De geïntegreerde lithium-ion accu zou het ongeveer 6 uur moeten volhouden.

Ook softwarematig is de Rider volledig afgestemd op motorrijders. Zo zijn de icoontjes extra groot en kun je zelf kiezen of je de snelste route naar je bestemming wilt of liever een mooie route met veel bochten en die je niet over de snelweg leidt. Routes kunnen zowel vooraf via de PC worden gemaakt, maar ook rechtstreeks op de Rider en kunnen zelfs met andere gebruikers worden gedeeld. Ook is het mogelijk om tot maximaal 10.000 waypoints te importeren.

Levenslang gratis kaartupdates
Kopers van een TomTom Rider krijgen regelmatig nieuwe updates voor het kaartmateriaal (45 Europese landen) via de gratis dienst TomTom Free Lifetime Maps.

De nieuwe TomTom Rider zal naar verwachting vanaf maart 2013 in twee uitvoeringen verkrijgbaar zijn. De basisuitvoering gaat EUR 399,- kosten en het TomTom Rider Premium-Pack, waarbij ook een autohouder, 12V-laadkabel met sigarettenaansteker-aansluiting en een beschermtasje zit, zou voor EUR 499,- over de toonbank gaan. Voor de eerste afbeeldingen van de nieuwe Rider moeten we nog wat geduld hebben.

meer informatie:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *