MediaTek kondigt 5-in-1 multi-GNSS ontvanger aan

Halfgeleiderfabrikant MediaTek kondigt een 5-in-1 multi GNNS-chipset aan voor GPS, Beidou, GLONASS, Galileo en QZSS…

Halfgeleiderfabrikant MediaTek kondigt een 5-in-1 multi GNNS-chipset aan voor GPS, Beidou, GLONASS, Galileo en QZSS...MediaTek, een halfgeleiderfabrikant voor draadloze en digitale media-oplossingen, heeft een aantal nieuwe chipsets aangekondigd die overweg kunnen met meerdere satelliet systemen. Hierdoor is slechts één chipset benodigd om signalen van het GPS, Beidou, GLONASS, Galileo en QZSS satellietnetwerk te kunnen ontvangen.

De MediaTek MT3332 en MT3333 zouden door het multi-GNSS ontvanger ontwerp de nauwkeurigheid aanzienlijk kunnen verbeteren. Ook het verwerken van signalen en de tracking-gevoeligheid zouden volgens MediaTek uitstekende moeten zijn. Helaas ondersteunt de fabrikant deze claims alleen niet met een gedetailleerde onderbouwing. Dankzij een goedkope en compacte architectuur zouden de nieuwe chipsets makkelijk kunnen worden ingebouwd in mobiele apparaten, industriële toepassingen of zelfs in voertuigen.

De MT3332/MT3333 zijn voorzien van MediaTek’s AlwaysLocate-technologie, die zelf bepaalt in welke status de gebruiker zich bevindt en de ontvangstmodi van de satellietsignalen daarop aanpast. Daarmee wordt een nauwkeurigere en betrouwbaardere positiebepaling mogelijk en wordt het stroomverbruik tegelijkertijd tot een minimum beperkt.

MediaTek levert haar nieuwe MT3332 en MT3333 chipset op dit moment al aan fabrikanten en verwacht dat binnenkort de eerste apparaten met de nieuwe chipset op de markt zullen komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *