HTC presenteert nieuwe super smartphone

HTC opent begin 2013 met een nieuwe super smartphone de aanval op de concurrentie…

HTC opent begin 2013 met een nieuwe super smartphone de aanval op de concurrentie...HTC heeft een nieuwe smartphone gepresenteerd, waarmee het bedrijf de teruglopende verkopen hoopt te keren. De nieuwe HTC One moet HTC met een kust en keur aan features en top-of-the-bill specificaties helpen in de strijd om de gunst van de consument.

Het nieuwe vlaggenschip krijgt een behuizing die is gemaakt van deels kunststof en deels aluminium en is op het dikste punt slechts 9,3 mm dik. Het beeldscherm is een 4,7 inch groot LCD3-panel, met een Full-HD resolutie van 1920 x 1080 pixels en een pixeldichtheid van 467ppi.

Niet alleen qua beeldscherm pakt HTC goed uit, maar ook de rest van de hardware zal menig hart sneller doen kloppen. De HTC One is namelijk één van de eerste apparaten die is uitgerust met een Qualcomm Snapdragon 600 SoC. Deze quadcore processor heeft een kloksnelheid van 1,7 GHz en wordt bijgestaan door een werkgeheugen van 2GB.

De HTC One heeft een Ultrapixel-camera met een resolutie van 4 Megapixel. Dit lijkt een lage resolutie, maar door de grotere sensor wordt er tot drie keer licht opgevangen vergeleken met de 8 Megapixel, wat tegenwoordig vaak de standaard is voor smartphones. Daarnaast is aan de voorkant nog een 2,1 Megapixel camera voor videoconferencing ingebouwd. Foto’s, video en apps worden opgeslagen op het 32 GB flashgeheugen.

Het besturingssysteem waarop de HTC One draait is de nieuwste Android versie 4.1.2 en de gebruikersinterface is zoals we gewend zijn HTC’s eigen Sense, die men voor de gelegenheid “New Sense” heeft genoemd. Naast HSDPA ondersteunt de super smartphone ook de snelle LTE-standaard. Verder beschikt het toestel over een NFC-chip en een locatiemodule, die zowel overweg kan met GPS als met GLONASS. De ingebouwde accu heeft een capaciteit van 2.300 mAh.

De HTC One komt half maart 2013 op de markt en gaat EUR 670,- kosten. Vodafone heeft inmiddels laten weten dat men het toestel in haar assortiment gaat opnemen.

meer informatie:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *