De GTU 10 GPS-tracker van Garmin

Garmin presenteert een GPS-tracker voor het lokaliseren van huisdieren of voertuigen…

Garmin presenteert een GPS-tracker voor het lokaliseren van huisdieren of voertuigen...Garmin presenteert met de GTU 10 een nieuwe GPS-tracker die geschikt is voor continue locatiebepaling van huisdieren of andere eigendommen in 19 Europese landen. Hiermee kun je via een internet browser of een gratis Smartphone App op elk gewenst moment de huidige positie van het object bekijken.

De Garmin GTU 10 weegt minder dan 50 gram en is maar 7,6 x 3,3 x 2,0 cm groot. Met het meegeleverde tasje en de autohouder kan de tracker eenvoudig aan een halsband of in de auto worden bevestigd.

De GTU 10 heeft een robuuste behuizing en is waterdicht volgends de IPX7 standaard. Afhankelijk van de instellingen kan de geïntegreerde lithium-ion accu tot maximaal vier weken de locatie van de tracker doorgeven.

De GTU 10 verstuurt positiegegevens via het GSM/GPRS-netwerk. Je kunt deze gegevens vervolgens bekijken via de website my.Garmin.com of via de gratis Garmin Tracker App voor Android smartphones. De software toont de actuele positie van de GTU 10 en laat daarbij ook je eigen locatie op dat moment zien. Met behulp van de zogenaamde Geo-Fencing functie kunnen gebruikers een gebied vastleggen waarbuiten de GTU 10 niet mag komen. Op het moment dat de tracker deze grens overschrijdt wordt er per SMS of email een bericht verzonden.

Aan de trackingdienst zijn wel kosten verbonden. Het standaardpakket kost EUR 49,- per jaar en is het eerste jaar gratis. Daarbij kun je voor EUR 5,- per maand een premiumpakket boeken, waarmee de positiebepaling met kortere intervallen wordt weergegeven en je een tracklog krijgt die zeven dagen terug gaat. De dienst is zonder extra roamingkosten momenteel beschikbaar in de volgende 19 landen: Benelux, Denemarken, Duitsland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Groot-Brittannië, Ierland, Italië, Noorwegen, Oostenrijk, Polen, Portugal, Zweden, Zwitserland, Spanje en Tsjechië.

De Garmin GTU 10 is vanaf april 2011 verkrijgbaar voor EUR 199,-.

meer informatie:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *